Çiğli belediyesi çalışanlarına %25 zam

Çiğli Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında, Kafesan şirketinde çalışan 610 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla neticelendi. Buna göre, işçi maaşları yüzde 25 artarken, ücretlere ikinci yıl TEFE ve TÜFE oranlarında 2 puan fazla zam yapılacak.

Düzenlenen imza törenine, işçilerle birlikte birçok sendikanın yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve siyasiler katıldı. Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut ile Genel-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Daire Başkanı İsmail Özhamarat ve 5 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çınar'ın imzaladığı sözleşmeyle, işçi maaşları yüzde 25 arttı. İkinci yıl ise TEFE ve TÜFE oranlarında 2 puan fazla zam yapılacak. Ayrıca, 80 lira yol ve 120 lira yemek yardımının eklendiği maaş aralığı, 997 ile bin 500 lira olarak belirlendi. İki haftalık ihbar süresi 14 haftaya çıkarılırken, işçilere yılda iki defa ikramiye ve üç defa gıda yardımı verilmesi öngörülüyor.

Genel İş Şube Başkanı Çınar, açıklamasında, Kafesan'ın İzmir'de en iyi şartlarda sözleşme imzalayan belediye şirketi olduğunu söyledi. Başkan Bulut ise işçilerin hak ettikleri ücrete kavuşmasını sağladıklarını belirterek, Kafesan'ın yeniden faaliyete girmesinden işçi adına büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Bulut, "Kafesan şirketini iflas sürecinden kurtardık. Bu süreçte işçilerimiz taşeron firmada çalışıyordu. Onları yeniden belediye şirketi Kafesan çatısı altında görmekten ve toplu sözleşme imzalamaktan mutluluk duyuyorum." şeklinde konuştu. Törenin ardından işçiler, davul zurna eşliğinde halay çekti. (CİHAN)

2 yorum:

  1. MERHABA BEN SEDA GÜÇLÜ MESLEK LİSESİ MEZUNUYUM BILGISAYARDAN ANLIYORUM.HASTANENIZDE ÇALIŞMAK ISTIYORUM. İLGİLENİRSENİZ SEVINIRIM ŞİMDİDEN TEŞŞEKKUR EDERM
    mavi_angel_17@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. izmir karşıyaka 1847/5 sokak no:26 daire:4 (hastaneniz yanında) ikamet etmekteyim.acil tıp teknisyeni olup sizinle çalışmak istiyorum.arz ederim.
    0542 5774542

    YanıtlaSil

Yorumlarınızı ve Düşüncelerinizi bizimle paylaşın.